top of page

Bloed in het oog!


Subconjunctivale bloeding ontstaat wanneer een klein bloedvat springt onder het dun wit slijmvlies (conjunctiva) van het oog. Deze kleine bloeduitstorting is meestal goedaardig, veroorzaakt geen verminderd zicht en geeft ook geen pijn.

Oorzaken

Het is niet altijd mogelijk een aantoonbare oorzaak aan te duiden, maar mogelijke oorzaken kunnen zijn:

  • Oogtrauma

  • Plotse toename van de druk rondom het oog door bv hevig hoesten, zware dingen optillen, constipatie

  • Bloedverdunners zoals aspirine

  • Stollingsstoornissen van het bloed

  • Oogchirurgie bv. na een cataractoperatie

Hoe worden zij behandeld?

Kunsttranen kunnen wat verzachting geven, maar zullen het aangetaste bloedvat niet herstellen. Bloedverdunners kunnen gewoon verder ingenomen worden, tenzij uw dokters het anders aangeeft. Probeer niet meer te wrijven in het oog, want dit kan een nieuwe bloeding uitlokken. De bloeding zal spontaan wegtrekken na 1-2 weken.

997 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page