top of page

Esthetische behandelingen

Onze ogen zijn het centrum van ons gelaat.

De oogleden hebben daarbij een grote invloed hoe we eruit zien. Vooral door leeftijdsgebonden fenomenen kunnen we er meer vermoeid gaan uitzien. Door kleine procedures van onze oogleden kunnen we een toch groot verschil maken. Tijdens een pre-operatieve consultatie bij Dr. Verschooten kunnen alle opties met U besproken worden.

Zowel de positie van de wenkbrauw, onze bovenste oogleden als onze onderste oogleden kunnen worden aangepakt. Wij voeren zowel chirurgische als niet-chirurgische correcties uit. Kijk gerust hieronder voor meer informatie.

Niet-chirurgische correcties

Niet-chirurgische correcties kunnen reeds een groot verschil maken in hoe we eruit zien. Zonder dat U lang out bent, kan U onderstaande behandelingen ondergaan. 

Spierontspanners

Spierontspanners (Botox®, botuline toxine A)  bestaan al vele jaren en worden vooral rondom het oog ingespoten om een beter cosmetisch beeld te krijgen. De injecties zijn niet echt pijnlijk, maar zijn zeer effectief! U kan hiermee uw fronsrimpels, kraaienpoten en voorhoofd aanpakken. Gezien de vele jaren ervaring met deze producten, zijn de effecten en bijwerkingen goed bekend. Het effect blijft ongeveer 3-4 maanden en de prijs kan oplopen tot 350 euro afhankelijk van de te behandelen zones.

Fillers traangoot

Het gebied tussen het onderste ooglid en de wang staat bekend als uw traangoot. Naarmate we ouder worden, gaat deze prominenter worden. Deze ruimte opvullen met een injecteerbare gel met hyaluronzuur is een gespecialiseerde niet-chirurgische esthetische behandeling.

 

Patiënten, die beginnende problemen hebben met wallen of met schaduwen onder de ogen, kunnen deze procedure overwegen. Op deze manier kan een onderooglidcorrectie uitgesteld of vervangen worden. De behandeling is niet echt pijnlijk. In de filler zit reeds een verdovend middel. De procedure is tevens omkeerbaar. Het resultaat blijft gemiddeld 1-2 jaar zichtbaar. Fillers met hyaluronzuur wordt reeds vele jaren gebruikt waardoor ook hun bijwerkingen goed gekend zijn. De prijs start vanaf 300 euro.

 

Er zijn twee manieren waarop we de traangoot kunnen opvullen. Soms vormt de traangoot zich door een volumeverlies van de vetkussentjes van de wangen. Als dit het geval is, kan het behandelen van de bovenwang met een filler vaak een goede ondersteuning bieden voor de onderhuid en het uitzicht van de traangoot verminderen.

Als u een diepe traangoot heeft, maar wel een goed wangvolume, kan de filler beter rechtstreeks in de traangoot geïnjecteerd worden. Dit geeft iets meer risico op blauwe plekken.

Bovenste chirurgische ooglidcorrectie

U kan kiezen voor een bovenste ooglidcorrectie wanneer u zelf vindt dat er overtollig huid en/of vet aanwezig is ter hoogte van uw bovenste oogleden. Dit kan U er vermoeid en ouder doen uitzien. Het kan tevens hoofdpijn, een zwaartegevoel en een verminderd gezichtsveld geven. 

Uw arts heeft zeer veel ervaring in deze ingrepen en zal steeds een natuurlijke look verkiezen. U zal een betere, frissere look hebben, zonder dat uw omgeving meteen zal merken dat U een chirurgische ingreep heeft ondergaan. Om een optimaal esthetische resultaat te bekomen, kan de patiënt kiezen voor aanvullende procedures.

Behandeling

Aanvullende procedures

Onder lokale verdoving zal de chirurg via een incisie in een huidplooi in het bovenste ooglid een stukje huid en soms ook vet verwijderen. Vooraf nemen we uitgebreid onze tijd om te bepalen hoeveel we zullen wegnemen. Dit wordt meestal niet meer met een mes gedaan, maar met elektro-chirurgie. De hechtingen worden na 7 dagen verwijderd. De eerste week kunnen uw oogleden fors zwellen en blauw zien.

 

Hoeveel de arts zal verwijderen, wordt afgewogen tussen het cosmetisch en functioneel aspect van de oogleden. We willen een natuurlijk effect bekomen. Wanneer er teveel verwijderd zou worden, kan het zijn dat de oogleden niet meer goed kunnen gesloten worden. Ook bij patiënten met droge ogen zal men eerder minder wegnemen, omdat anders de droogteklachten sterk kunnen toenemen. 

Hierbij kan U alvast de richtlijnen terugvinden die wij meegeven in kader van uw ingreep.

Afgezakte wenkbrauwen kunnen ook een huidoverschot simuleren en dienen dan ook vaak gecorrigeerd te worden. Hiervoor zijn twee verschillende opties mogelijk. Dit kan via een onderhuidse hechting (zonder zichtbaar litteken, maar minder efficiënt) of via een incisie boven de wenkbrauw.

Soms kan uw bovenste ooglid naar beneden zakken door het uittrekken van de spier die uw ooglid opheft. Dit wordt ptosis genoemd. Voor een beter esthetisch resultaat, dient dit soms eerst aangepakt te worden.

Wanneer uw onderste ooglid een beetje lax is en daardoor niet meer mooi strak staat, kan U tevens kiezen voor een aanvullende canthoplastiek. Zonder bijkomend litteken kunnen we hierdoor een mooiere contour van het onderste ooglid bekomen.

Als de huid van het onderste ooglid rimpelig is, kan in dezelfde tijd overwogen worden om de huid te behandelen met trichloorazijnzuur (TCA peeling) voor een verbetering van het cosmetische beeld. Dit geeft een betere huidtextuur. Na 1 week, samen met uw bovenste ooglidcorrectie, zal de huid grotendeels genezen zijn. Dit zijn de richtlijnen die de patiënt meekrijgt.

Prijs

De prijs start vanaf 1100 euro.

Enkele voorbeelden (met dank aan mijn patiënten)

blefaro boven

Onderste chirurgische ooglidcorrectie

U kan kiezen voor een onderste ooglidcorrectie wanneer u zelf vindt dat er overtollig huid en/of vet aanwezig is ter hoogte van uw onderste oogleden. Dit kan U een vermoeide blik geven. 

Behandeling

Aanvullende procedures

Onder lokale of algemene verdoving zal de chirurg via een incisie aan de binnenzijde van het ooglid (= transconjunctivaal) vet wegnemen. Er wordt tevens enkele mm huid weggenomen door middel van een skinpinch. Dit is slechts beperkt om zo geen laagstand van het onderste ooglid te krijgen. Soms wordt er geen vet weggenomen, maar wordt dit verplaatst naar de traangoot om deze holte te verkleinen. Ook zullen we steeds het onderste ooglid verankeren aan de oogkast om zo het risico op laagstand te verkleinen. (= cantoplastie). De hechtingen worden na 7 dagen verwijderd. De eerste week kunnen uw oogleden fors zwellen en blauw zien.

Een bovenste ooglidcorrectie wordt soms gecombineerd met een onderste ooglidcorrectie. Doch doen we dit dan liever onder algemene narcose, gezien de procedure dan al gauw 2 uur zal duren.

Prijs

De prijs start vanaf 1500 euro.

bottom of page